SENYORS/ES DE LA CADENA SER: ES DIU BENACANTIL .

Dies de confinació, dies de reflexió i d’enyorança del nostre entorn i dels paisatges que sovint ens envolten. Dies d’alacantinisme recordat i acumulat durant tota una vida i que per comú i diari, no ens adonem de tot el que l’estimen fins que no ho tenim a l’abast.

Records de tota una vida, vinculats a noms que ens permeten tenir amb tota la rapidesa del mon una imatge nítida a la nostra ment del que estem pensant o escoltant.

Parlem del Postiguet i no cal donar més explicacions, també del Cocó i fins i tot del Pericoco per als que hi som del sud de la ciutat. Podem parlar també del Plà, de Benissaudet o del Garbinet i tots i totes tenim imatges vinculades a la nostra vida. Fets de la nostra infantesa o de les nostres aventures de joventut, que formen part de la nostra xicoteta història, però que per damunt de tot, son part de la història col.lectiva d’una ciutat que durant segles a fet una cultura i una forma de ser dels seus habitants, cadascú amb la seua diferencia de classe i els seus referents vital.

Però sembla clar que la modernitat capitalista, no tan sols a deixat de construir cultura popular, sinó que, fins i tot, la destrueix a passos engegantits tots els dies

Aigua Amarga fa temps que s’anomena Urbanova, els barris ja no tenen nom i es diuen Paus, continuen la tradició que va obrir la Colonia Requena dient-se amb el cognom del propietari dels terrenys i continuà Francisco Albert com a promotorm del que el poble sempre a anomenat barril “cuartel” o Bardín, i acabant a Alipark assumint amb tota naturalitat el nom d’una promotora per a un barri.

Així és la nostra realitat, però que el mitjans de comunicació li lleven el nom als grans referents identitaris de la nostra ciutat, això si que no cal deixar-lo sense denunciar.

Per favor, senyors de la SER, deixeu de nomenar al Benacantil “la montaña del Castillo de Santa Bárbara” tal i como ho feu en la escletxa publicitària que feu a Radio Alicante en relació amb el Covid 19

Gràcies

Julio Díaz/ @pcpe_alacant

1 pensamiento sobre “SENYORS/ES DE LA CADENA SER: ES DIU BENACANTIL .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *